Vijesti

Novi Pravilnik o upravljanju zračnim prostorom

Što nam donosi novi Pravilnik o upravljanju zračnim prostorom

Dana 28. veljače 2023. u primjenu stupa novi Pravilnik o upravljanju zračnim prostorom (NN 20/2023, 21. 2. 2023.).

U odnosu na dosadašnji pravilnik najviše izmjena odnosi se na integraciju sustava bespilotnih zrakoplova (UAS-a) u zračni prostor na jasniji, jednostavniji i sigurniji način.

Najznačajnije promjene vezane uz UAS operacije:

[...]

Obavijest - Božić

Poštovani korisnici,

obavještavamo vas da zbog nadolazećih državnih blagdana Civilni ovlašteni subjekt (CIV AA) neće raditi 25. i 26. prosinca 2022. (Božić i Sveti Stjepan), 1. siječnja 2023. (Nova godina) te 6. siječnja 2023. (Bogojavljenje ili Sveta tri kralja).

Vezano uz predaju zahtjeva za rezervaciju zračnog prostora navodimo sljedeće:

- rezervacije automatiziranim postupkom putem aplikacije AMC Portal Mobile provodit će se nesmetano svakodnevno

- za rezervacije AD-HOC struktura putem redovnog.....

[...]

Poziv korisnicima na Forum o uporabi zračnog prostora u RH

Poštovani korisnici,
 
U sklopu provedbe godišnjeg plana konzultacija s korisnicima zračnog prostora Hrvatska kontrola zračne plovidbe Vas poziva na Forum o uporabi zračnog prostora u Republici Hrvatskoj. Forum će se održati u petak, 09.12.2022. godine, u prostoru Fakulteta prometnih znanosti na Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj (objekt 69) u Zagrebu s početkom u 09:00 sati.

Edukativne prezentacije koje ćemo prezentirati pokrivaju područja sportsko-rekreativne uporabe zračnog prostora, aktivnosti sustava bespilotnih zrakoplova (civilni i državni korisnici) i....

[...]

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. (NO-FLY ZONE VUKOVAR)

U povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., u petak 18. studenog 2022. na širem području grada Vukovara u razdoblju od 8:00 do 17:00 sati po lokalnom vremenu (7:00 − 16:00 UTC) uspostavljena je zona zabrane letenja za VFR promet i sustave bespilotnih zrakoplova (UAS/RPAS).
Posebno upozoravamo operatere sustava bespilotnih ....

[...]

Prvi parlamentarni Summit Međunarodne krimske platforme, privremena zabrana letenja

Dana 24. 10. 2022. i 25. 10. 2022. na širem području grada Zagreba i Velike Gorice uspostavljene su zone zabrane letenja za VFR promet i sustave bespilotnih zrakoplova (UAS) s izuzećem zrakoplova MORH-a/MUP-a RH. Posebno upozoravamo operatore UAS-a da je....

[...]