Vijesti

30 GODINA HRVATSKE VOJSKE


Dana 28. svibnja obilježava se Dan Hrvatske vojske, Dan Hrvatske kopnene vojske i 30. obljetnica ustrojavanja Hrvatske vojske.

Jubilarnu 30. obljetnicu formiranja Oružanih snaga RH obilježit će se prigodnim programom koji je započeo u ponedjeljak 24. svibnja i trajat će do petka 28. svibnja 2021. Zainteresirane posjetitelje na ŠRC-u „Jarun“ u Zagrebu očekuju brojne prezentacije vojne opreme i naoružanja kojima su opremljene Oružane snage RH, prikaz uvježbanosti postrojbi OSRH-a i sl.

Više informacija o programu obilježavanja Dana Hrvatske vojske možete pronaći ovdje.

U petak 28. svibnja u jutarnjim satima vojni piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će veće gradove na području cijele Hrvatske (popis gradova i zrakoplova možete vidjeti ovdje). Gledatelji HTV-a simultani prelet moći će popratiti u emisiji „Dobro jutro Hrvatska“. Istog dana na ŠRC-u „Jarun“ u Zagrebu Akrobatska grupa „Krila Oluje“ atraktivnim akrobatskim letačkim programom pokazat će vrhunske letačke sposobnosti vojnih pilota HRZ-a.

Letački program obavljat će se unutar privremeno rezerviranog područja čija je aktivacija objavljena putem NOTAM-a i AMC Portala.

Posebno upozoravamo operatere sustava RPAS/UAS o zabrani letenja unutar objavljenog područja zbog intenzivnih letačkih aktivnosti.

Povratak na vijesti