Vijesti

Poziv na Forum o uporabi zračnog prostora u RH 2024.


Poštovani korisnici,

u sklopu provedbe godišnjeg plana konzultacija Hrvatske kontrole zračne plovidbe s korisnicima zračnog prostora najavljujemo vam organiziranje Foruma o uporabi zračnog prostora u Republici Hrvatskoj. Forum će se održati u petak 19. travnja 2024. od 9:00 do 14:30 sati na Fakultetu prometnih znanosti − Znanstveno-učilišni kampus Borongaj (objekt 69, Borongajska 83 a, 10000 Zagreb).

Edukativne prezentacije koje ćemo prezentirati pokrivaju područja utjecaja novih aktivnosti i promjena unutar zračnog prostora na korisnike i aktivnosti sustava bespilotnih zrakoplova u posebnoj kategoriji. U sklopu foruma planirana je i rasprava s korisnicima zračnog prostora kako bismo potaknuli konstruktivnu raspravu i kako bi nam se približilo korisničko iskustvo uporabe zračnog prostora.

Nakon foruma slijedi radionica u suradnji Hrvatske agencije za zrakoplovstvo (HACZ) i Hrvatske kontrole zračne plovidbe (HKZP). Edukativne prezentacije bit će na temu radiokomunikacije i popunjavanja plana leta, a ciljana su skupina radionice operatori aerodroma, organizatori i rukovoditelji padobranskih skokova i jedriličarskih aktivnosti i piloti općeg zrakoplovstva.

Kapacitet dvorane iznosi do 100 osoba, a u sklopu foruma bit će organiziran ručak u organizaciji Hrvatske kontrole zračne plovidbe.

Forum i radionica prenosit će se putem mrežne platforme Microsoft Teams. Poveznica je u nastavku: Join the meeting now.

Molimo vas da prijavu za sudjelovanje uživo napravite putem poveznice: https://www.surveymonkey.com/r/8N9KTWN ili QR koda:

Lokacija ZUK-a Borongaj (objekt 69): https://goo.gl/maps/HVzmUEoJofDSAJHP9

Sadržaj Foruma 2024:

Povratak na vijesti